Brodka

Prva tovrstna žgana pijača na svetu, ki je narejena (destilirana) iz presežkov kruha.

Kategorija: Product ID: 2133

Opis

Brodka je prva tovrstna žgana pijača na svetu, ki je narejena (destilirana) iz presežkov kruha.  Ideja o samem nastanku Brodke se je porodila študentu menedžmenta trajnostnega razvoja Martinu Kržiču, ki izhaja iz znane žganje kuharske družine Kržič. Po letu in pol dela, testiranja in ukvarjanja z birokracijo je uspelo, da je Brodka žgana pijača ugledala luč sveta.

Brodka žgana pijača je plod sodelovanja in razvoja Martina Kržiča ter Žganjekuhe Kržič. Kot surovina za izdelavo žgane pijače Brodka se uporabljajo presežki kruha in s tem se doseže, da se star kruh ponovno uporabi za pridobitev in izdelavo novega živilskega produkta. S to ponovno uporabo pa se zmanjšuje količina zavržene hrane ter hkrati ozavešča o problematiki presežkov le te.

Brodka je visoko kvalitetna alkoholna pijača samosvojega nežnega okusa in je primerna tako za samostojno uživanje, kot tudi za idealno osnovo raznim coctailom. S prvo tovrstno alkoholno pijačo Martin Kržič ter Žganjekuha Kržič orjeta ledino v svetu žganih pijač in se že dotikajo prihodnosti, ki bo trajnostno naravnana in se bo sčasoma začelo upoštevati krožno gospodarstvo in ničelno toleranco do zavržene hrane.

POVEZAVE:
RTV Slo
Citylife
Citymagazine

RECEPTI:

Coctail Beno J
V kozarec nasujemo polno ledu na katerega se da limonino meto, čez to se prelije 0,03-0,05l Brodke nato malo borovničevega soka ter malo radenske, doda se še malo mete in coctail okrasi z rezino pomaranče. Obvezno je potrebno coctailu dodati dve slamici.
Količine borovničevega soka in radenske prilagajate sami po lastnih željah (vendar ne pretiravati s količinami).

Coctail Marjana J
V kozarec nasujemo polno ledu, dodamo poprovo meto, prelijemo z 0,05l. Brodke, dodamo 0,1l soka črnega ribeza in 0,1l radenske, dodamo za okras rezino limone ali limete dodamo slamico in postrežemo.

Telefon: 041 744 483
E-pošta: info@samsemal.si
Selo pri Pancah 17
1261 Ljubljana – Dobrunje