ODLIČNA KAKOVOST

Borovničevec je na dveh senzoričnih ocenjevanjih na Biotehniški fakulteti prejel 18,2 in 18,83 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je borovničevec pridobil tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je!

BRONASTO PRIZNANJE

Brinjevec je na tekmovanju na Ginbrin festivalu 2020 za svojo kakovost prejel bronasto priznanje.

ODLIČNA KAKOVOST...

Brodka je na senzoričnem ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejela 19 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je brodka pridobila tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je! Z brodko smo se prijavili na natečaj časnika Finance, kjer smo zmagali v kategoriji najboljši izdelek po mnenju potrošnikov.

ODLIČNA KAKOVOST...

Medeni liker je na senzoričnem ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejel 18,5 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je medeni liker pridobil tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je!

ZLATA IN SREBRNA MEDALJA...

Smrekovec, dobljena priznanja:

  • zlata medalja na prvem Mednarodnem ocenjevanju žganih pijač Društva ljubiteljev domače žganjekuha
  • osvojen znak kakovosti “Odlično je, vrhniško je” (podeljen na podlagi ocenjevanja na biotehniški fakulteti v Ljubljani)
  • srebrna medalja na drugem mednarodnem ocenjevanju žganih pijač ‘Stepini dani rakije” v Srbiji

ODLIČNA KAKOVOST...

Viljamovka je na senzoričnem ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejela 18,33 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je viljamovka pridobila tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je!

2x ZLATO PRIZNANJE

15.4.2023 je potekal prvi mednarodni festival žganja v Sloveniji, ki ga je organiziralo Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe. Član društva je tudi Žganjekuha Kržič.

Društvo si prizadeva dvigniti kulturo pitja kvalitetnih žganih pijač in vzpostaviti medsebojno pomoč žganjekuharjem.

Na festivalu je potekalo tudi mednarodno ocenjevanje žganih pijač, kjer so se zbrali 203 vzorci iz 9 držav. Na ocenjevanju smo sodelovali z dvema vzorcema in sicer s smrekovcem in starano brodko.

Oba vzorca sta bila nagrajena z zlatim priznanjem. Smrekovec je v kategoriji likerjev prejel 18,67 točk, starana brodka pa je v kategoriji ostalih destilatov prejela 18 točk.

3 NAGRADE

V Novi Crnji v Srbiji je potekal že drugi mednarodni festival ”Stepini dani rakije”, kamor je Žganjekuha Kržič poslala tri vzorce pijač – Smrekovec, Pehtranov liker in starano Brodko. Pod sodnijskim vodstvom izredno priznanega poznavalca žganih pijač Prof. dr. Ninoslava Nikićevića so ocenili kar 217 vzorcev iz celotne regije in širše.

Zlato priznanje je dobil Pehtranov liker – liker s 34% alkohola, ne pretirano sladek in z omamnim okusom po pehtranu.

Veliko srebrno priznanje je osvojila starana Brodka – leto dni staranja je Brodki prineslo ogromno zanimanja med sodniki in udeleženci festivala, srebrno priznanje pa je osvojil Smrekovec – liker, ki je v Vojvodino ponesel nežen okus podalpskih smrekovih vršičkov.

Dobljene medalje so za Žganjekuho Kržič potrditev, za stranke in uporabnike pa dokaz, da delajo dobro, kvalitetno in inovativno. Žganjekuha Kržič nadaljuje tako kot edino zna: z dobrimi sestavinami, kvalitetno in dosledno destilacijo in preverjenimi recepturami, ki ne poznajo bližnjic!

Telefon: 041 744 483
E-pošta: info@samsemal.si
Selo pri Pancah 17
1261 Ljubljana – Dobrunje