NOVO: GIN MALINA

Bogati okus svežih malin, ki bodo poskrbele, da uporabnik ne bo ostal ravnodušen.

Kategorija: Product ID: 2628

Opis

GIN MALINA je alkoholna pijača z večjo vsebnostjo alkohola. Mešanica gina in tonika je bila že v 19. stoletju izredno priljubljena pijača v britanskih kolonijah saj je bilo že tedaj znano, da tonik zaradi vsebnosti kinina varuje pred malarijo. GIN je celo tako zelo priljubljena pijača, da ima svoj svetovni dan GIN-a. Je pa zelo pomembno, da odličnega GIN-a ne mešate s slabimi cenenimi toniki. Kvaliteten tonik je velikega pomena in pomembna sestavina GIN tonica! Tudi med Slovenci čedalje bolj priljubljena pijača, ki je za marsikoga hit pijača poletja sploh v kombinaciji s tonikom.

GIN MALINA polnjen v steklenice 0,7 l. alkohol: 42%

RECEPT: GIN TONIC

Gin tonic je izredno enostaven in preprost cocktail. Ne zahteva nobenega hudega znanja, če pa boste upoštevali nekaj drobnih namigov pa toliko bolje.

Seveda pa velja opozorilo, da vsi navedeni dodatki niso primerni za vsak gin zato svetujemo, da poizkušate in pripravljate različne kombinacije in prepričani smo, da vam bo uspelo narediti vrhunski GIN tonic po vašem okusu.

  1. Potrebujemo enega izmed GIN-ov Žganjekuhe Kržič ter kvaliteten tonic.
  2. GIN tonic vedno pripravljamo v ohlajene kozarce – najbolje, da kozarce pred pripravo vsaj za pol ure postavite v zamrzovalnik.
  3. Ravno tako za pripravo vedno uporabljamo močno ohlajene pijače, tako GIN kot tudi tonic.
  4. Kozarec namenjen pripravi napolnimo z ledenimi kockami, da bo cocktail dlje časa ostal primerno hladen.
  5. Dodatke in začimbe, ki jih boste dodajali prilagodite vašemu okusu.

Dodatki za GIN tonic, ki bodo še popestrili vašo priljubljeno pijačo;

Kumara: sveže narezana kumara je zelo pogosta in ena izmed klasik v gin tonicu.

Pomaranča: rezina pomaranče ,da gin tonicu še dodatno svežino

Limeta vam doda rahlo kislost , ki zelo blagodejno vpliva na celotno pijačo.

Rožmarin: vejica svežega rožmarina v gin tonicu je tudi ena izmed preizkušenih klasik, ki zelo lepo popestri priljubljen cocktail, poleg rožmarina pa lahko dodamo še nekaj zrnc nezmletega pisanega popra.

Limona: podobno, kot pomaranča in limeta, tudi limona poskrbi za osvežilni karakter.

Cimet: Gin tonic slovi kot hit poletna pijača a ni nujno, da je temu tako. S pravimi dodatki lahko postane tudi vrhunska zimska poslastica, kar dosežemo z dodajanjem cimeta (cimetova palčka) ter dodamo še ščepec muškatnega oreščka.

Meta: meta se zelo pogosto uporablja za pripravao  gin tonica. Meta prav uživa v družbi sadnih arom in okusov. Najraje se druži z limonami, limetami in pomarančami.

Telefon: 041 744 483
E-pošta: info@samsemal.si
Selo pri Pancah 17
1261 Ljubljana – Dobrunje